• Nederlands
  • Engels

Focus op klantwaarde: begin bij het eind

Bijeenkomst PMI Netherlands Chapter

De agile manier van werken biedt oplossingen voor de uitdagingendie in elke sector spelen: namelijk het juiste product, of de gewenste dienst, op tijd en vooral sneller opleveren. Om dit goed te kunnen doen, moet men beginnen bij het eind, namelijk het scherp krijgen van de klantbehoefte. Wat heeft de klant nu echt nodig om succesvol te zijn? Oftewel, wat levert klantwaarde?

Synergio presentatie voor PMI

Eind februari organiseerde het PMI Netherlands Chapter er een bijeenkomst over bij Sofon, leverancier van guided solutions software, in Son. “Het gaat erom zo duidelijk mogelijk aan een ander te vertellen wat je wilt. Het moet twee keer goed zijn: de juiste behoeften (die de moeite waard zijn om in te investeren) invullen en deze ook nog eens goed (met een bepaalde kwaliteit) formuleren.”

Het verhaal van Synergio werd goed ontvangen en genereerde veel  interactie met het publiek. De in totaal zestig deelnemers zorgden voor een vol huis bij Sofon.

Lees hier meer over de bijeennkomst en de presentatie van Synergio.

Sturen op Business Value

Het optimaliseren van en sturen op Business Value bepaalt in grote mate het succes van een ICT-project. Een belangrijke taak voor de business analist en project manager is het zichtbaar en hanteerbaar maken van deze waarde gedurende het gehele project. In dit artikel behandelen we de zes stappen over “Challenging Business Value”.

Succesvoller Scrummen

Hoe maak je een goede Product Vision in de geest van de Scrum aanpak: “In samenwerking met de opdrachtgever”? Zie artikel Succesvoller scrummen met goede product vision

Vormgeven aan innovatie

Innovatie, iets nieuws bedenken en daar heel succesvol mee worden. Eén van de vele betekenissen die aan innovatie gegeven wordt. Maar innovatie is ook iets bestaands aanpassen waardoor het veel makkelijker te gebruiken is. Innovatie is niet alleen gericht op technologie Zie artikel "Vormgeven aan innovatie, van idee tot succesvol product"

Het Ambitiestatement

Natuurlijk heeft ook jouw organisatie ambitie! Maar behaal je ook de resultaten die je wilt behalen? Synergio weet hoe je alle mensen meekrijgt en ambities zo formuleert, dat de organisatie aantoonbaar op koers blijft en van de investering een succes maakt. Zie het artikel "Het Ambitiestatement"

Propositieontwikkeling

De meeste bedrijven hebben geen gebrek aan ideeën. Wél ontbreekt het vaak aan een gestructureerde manier om deze uit te werken in een klantgerichte propositie die realiseerbaar is. Het stappenplan voor propositieontwikkeling van Synergio helpt je hierbij

Coaching - toegevoegde waarde

Trainingen zijn een adequate manier om snel nieuwe vaardigheden op te doen. Je kunt het toepassen van deze vaardigheden met een factor 2 versnellen door middel van coaching-on-the-job.

Programmamanagement

Als je iets doet, doe het dan doelgericht en efficiënt. En het liefst in één keer goed.  Programma- management helpt om effectief leiding te geven aan doelgerichte verandering. En de aanpak zal je niet verbazen: die sluit naadloos aan bij het paradigma ‘begin bij het eind’. Start dus ook je programma met SMART requirements.

Overige artikelen

Andere artikelen die door Synergio zijn gepubliceerd