• Nederlands
  • Engels

Overige Synergio artikelen

 

Iedereen is een requirements engineer

Of je het nu wel of niet beseft: iedereen heeft dagelijks te maken met requirements. Daarom zijn wij van mening dat het werken met requirements moet worden geborgd in de reguliere werkzaamheden en zo min mogelijk op zichzelf moet staan met eigen processen en functionarissen. Weg met de requirements engineer, iedereen is een requirements engineer!

Ook IA profiteert van SMART requirements

Artikel in het blad Automatie (7/2008). De industriele wereld beschouwt requirements als een vak apart. Maar als je het vereenvoudigt dan kan iedereen er baat bij hebben. Dan wordt het een vaardigheid. Hoe beschrijf je de essentie van wat belanghebbenden willen en hoe monitor je of ze dat ook krijgen? Door het schrijven van SMART requirements.

Beter in barre tijden

De opdracht klinkt simpel: de klant wil top-kwaliteit producten tegen scherpe prijzen. En, een betrouwbare service die past bij zijn verwachting. Op zich niets nieuws. Het is echter een flinke uitdaging om dit ook te bereiken!  "Begin bij het eind" kan helpen in de context van Systems Engineering en Product Life Cycle management.

Sturen op tijd, geld én resultaat!

Artikel in het blad IT Executive. Hoe groter een project, hoe kleiner de kans van slagen. Belangrijkste oorzaak is dat betrokken partijen geen eenduidig doel voor ogen hebben en geen beeld van de werkelijke behoefte waarin het project moet voorzien. Achmea Interpolis plukt al de vruchten van het werken met requirements.

Systems Engineering in de bouw

De principes van Begin bij het eind sluiten naadloos aan bij de uitgangspunten van Systems Engineering (SE). Als partner van Siemens PLM Software wordt Synergio meer en meer betrokken bij SE implementatie projecten in de grond-, weg- en waterbouw. Dit artikel geeft een goed voorbeeld van de initiatieven in deze sector.

Begin bij het eind

Deze korte tekst geeft een goed beeld van de essentie van het werken met requirements. Requirements verwoorden de behoefte, niet de oplossing. Aan de hand van twee eenvoudige modellen maken we dat duidelijk. Ook laten we hiermee het verschil zien tussen het werken met requirements binnen de vraagorganisatie (demand) en binnen de leverorganisatie (supply).