• Nederlands
  • Engels

Syngredients - Oktober 2013

De Synergio nieuwsbrief

Alsjeblieft! Een nieuwe uitgave van onze digitale Nieuwsbrief. In deze editie:

Rubix

Iwan van Heeswijk, directeur van Rubix (www.rubix.nl), en zijn management teamleden Dave Kusters, Sander van de Loo en Jan van Zoggel vinden het belangrijk dat Rubix klantgerichte proposities ontwikkelt en vroegen Synergio daar invulling aan te geven.
Lees meer...

BABoK Certificering - aantoonbaar goed in business analyse

Certificering roept helaas nog wel eens weerstand op. Feiten uit je hoofd leren en dan slagen voor een examen; je haalt toch ook geen rijbewijs met een theorie examen? Die weerstand is dus terecht: het is essentieel dat je meer dan kennis alleen toetst wil een certificaat toegevoegde waarde bieden.

Het International Institute of Business Analysis (IIBA) introduceerde de Certified Business Analysis Professional (CBAP) dat naast kennis, ook toetst op ervaring, vaardigheden en expertise. Een business analist met IIBA certificaat heeft een streepje voor!
Lees meer...

Systems Engineering en Value Engineering - making sense

In de afgelopen jaren zien we veel organisaties soms aarzelend en soms vol overtuiging de principes van Systems Engineering (SE) en/of Value Engineering (VE) omarmen. We zien steeds vaker dat over het gedachtegoed niet alleen wordt geroepen en wordt geschreven, maar dat het ook daadwerkelijk wordt gepraktiseerd en wordt doorleefd.

Onze uitdaging is om ervoor te zorgen dat projecten vaker meer succesvol zijn én dat de opgeleverde oplossingen voldoende waarde blijven leveren voor de stakeholders. En meer specifiek, hoe en wanneer kunnen Systems Engineering en Value Engineering hieraan een substantiële bijdrage leveren?
Lees meer...

Product Development Center of excellence

In de huidige situatie is het aanbieden van de juiste producten op het juiste moment cruciaal. Maar hoe krijg je dat nu voor elkaar in een markt die steeds sneller nieuwe technologieën adopteert, die steeds complexer wordt door verregaande integratie en waarbij het voldoen aan wet- en regelgeving en de facto standaarden steeds belangrijker wordt? Het antwoord is: door een Center of Excellence voor productontwikkeling op te zetten in je organisatie. Hoe ziet zo'n center of excellence eruit?
Lees meer...

INCOSE-NL Experience 2013

INCOSE-NL organiseert op maandag 2 december 2013 de eerste Systems Engineering experience. In het science center NEMO in Amsterdam bieden we een gevarieerd programma. ModelBased Systems Engineering, serious gaming, SE voor hybride fiets, SE en team diversiteit, SE tooling, SE opleidingen en certificeren, Live Markplaats en Keynote speaker Andrew McNaughton. Dit is een aantal onderwerpen dat van 2 december een SE experience maakt. Alle onderdelen staan in het teken van verbinden, meedoen en kennis delen. Meer informatie over de INCOSE-NL Experience 2013 op vindt je op www.incose-nlexperience.nl

TopTeam user meeting een groot succes!

Donderdag 10 oktober jl. hebben we voor het eerst een TopTeam user dag georganiseerd. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag met een internationaal gezelschap van ruim 40 personen uit Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, USA en India. Zonder uitzondering was iedereen uitermate te spreken over de presentaties door diverse gebruikers en over specifieke TopTeam functies. We hebben inmiddels een Linkedin groep opengesteld, waar TopTeam gebruikers informatie met elkaar kunnen delen. De eerste discussies zijn inmiddels al opgestart! Op onze website zijn de presentaties van de diverse sprekers beschikbaar.