• Nederlands
  • Engels

Agile business analyse

Wat is business analyse?

Business analyse is de vaardigheid om op een consistente en duurzame wijze toegevoegde waarde voor klanten en de eigen organisatie te creëren. Vanuit de business context en de stakeholders worden passende oplossingen gevonden voor de belangrijkste behoeften en doelstellingen. Business analyse slaat de brug tussen business en IT.

De behoefte voor Agile business analyse

De huidige digitale transformatie zorgt ervoor dat veranderingen nog sneller gaan dan voorheen. Hierdoor zijn nieuwe bedrijven in staat in een razend tempo marktaandeel te veroveren, waarbij de gevestigde orde het vuur aan de schenen wordt gelegd. Dit is de nieuwe norm.

Om te overleven in deze “adapt-or-die” omgeving, moeten organisaties de manier waarop ze waarde creëren voor zichzelf en hun klanten snel aanpassen. Omdat applicaties en software hierbij een cruciale rol spelen is uitblinken in agile business analyse een vereiste.

Agile busines analyse met het DECIDE-Model

Het DECIDE-Model van Synergio is een agile business analyse model waarmee je iteratief en incrementeel behoeften en oplossingen op elkaar aansluit. Het DECIDE-model helpt je als business analyst de goede dingen goed te doen op het goede moment. Hierdoor faciliteer je een transparant besluitvormingsproces en daarmee duurzame oplossingen die waardevol zijn voor je klanten en je organisatie.

DECIDE Model

Contact

Ben je geïnteresseerd en wil je weten of en hoe we jouw organisatie kunnen helpen beter te sturen op business value met agile business analyse? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

☏ +31 (0)85 273 5185
info@synergio.nl