• Nederlands
  • Engels

Het Scaled Agile Framework - SAFe

De snelheid van verandering

Door de verregaande digitalisering gaan veranderingen nog sneller en zorgen ervoor dat sommige toonaangevende bedrijven worden voorbijgestreefd door nieuwe concurrenten. Dit is niet iets dat alleen bij een paar bedrijven in een specifiek marktsegment plaatsvindt. Het is een realiteit voor elk bedrijf en overheidsinstelling, onafhankelijk van grootte, locatie of marktsegment. Het is de nieuwe norm.

Software engineering

Om in deze omgeving te overleven, moeten bedrijven nieuwe manieren vinden om sneller waarde te creëren en aan klanten te leveren. Deze vaardigheid is sterk afhankelijk van de kennis en kunde om softwaresystemen te ontwikkelen, immers software ondersteunt bijna elke functie in elke industrie. Omdat software steeds complexer wordt, is het van levensbelang dat de wijzen waarop deze systemen ontwikkeld worden gebaseerd zijn op samenwerking, innovatie, snelheid en continu leren en verbeteren.

 SAFe Framework

Agile software en systems engineering

De waterval methoden uit het verleden hebben moeite om deze nieuwe uitdagingen op te pakken. Er is een betere aanpak nodig. Agile softwareontwikkeling is een belangrijke stap in de goede richting, maar is oorspronkelijk bedoeld voor kleine teams. Agile/Scrum is van zichzelf niet schaalbaar om grote complexe systemen te ontwikkelen, waarbij een groot aantal Scrum teams betrokken zijn. Het Scaled Agile Framework SAFe® (www.scaledagileframework.com) biedt hiervoor een oplossing.

Agile met SAFe

SAFe is een uitgebreid framework waarmee Agile/Scrum applicatieontwikkeling schaalbaar wordt voor grote complexe applicaties waaraan meerdere Scrum teams werken. Daarbij behoudt SAFe de kernwaarden van Agile applicatieontwikkeling. Met behulp van SAFe levert het development team continu waarde aan haar klanten in korte iteraties. Deze regelmaat en betrouwbaarheid maakt dat bedrijven wendbaarder worden in hun marktsegment en concurrerender in de markt.

Wordt SAFe met Synergio

Synergio begeleidt organisaties in hun transitie naar Scaled Agile applicatieontwikkeling met behulp van Scaled Agile Framework. En ook dit pakken we Agile aan. In korte iteraties helpen we jouw organisatie SAFe te adopteren, onder andere door implementatie, coaching en opleidingen.

Praktische informatie

Als je geïnteresseerd bent wat SAFe® voor jouw organisatie kan betekenen, kom dan naar een van onze workshops. Deze zijn gratis dus het kost je alleen wat tijd. Je krijgt een uitstekend beeld van de manier waarop agile software ontwikkeling werkt volgens SAFe® en hoe je dit kunnen implementeren in je organisatie. Onze gecertificeerde SAFe® Program Consultants (SPC4) vertellen je graag meer over het framework en onze implementatie aanpak.

Stuur voor meer informatie een email naar opleidingen@synergio.nl of neem direct contact op met Edwin Schumacher via +31 (0)6 5539 2010