• Nederlands
  • Engels

Synergio: uw SAFe transformatiepartner

Agile werken is een natuurlijke en effectieve manier om software te ontwikkelen. In korte iteraties met snelle feedbackloops geïntegreerde, werkende software opleveren, dat is de kern van Agile werken.

Agile ben je niet alleen, dat ben je als organisatie!

Scaled Agile is een manier van denken en doen die het hele bedrijf zich eigen moet maken. Een bedrijf moet Agile voelen, leven en ademen om te kunnen groeien. Dit is een proces dat inzet en betrokkenheid vereist vanuit de hele organisatie.

Stap voor stap transitie van Agile teams naar een Agile organisatie

Om Agile te worden is het belangrijk om veranderingen te implementeren in kleine iteratieve stappen. Dit om zelf de kennis blijvend te ontwikkelen en behouden. Voordoen, samendoen en zelf doen….

We ondersteunen je bij de transformatie naar Agile van begin tot eind.

SAFe Context Diagram

De transformatie naar SAFe is maatwerk

Een SAFe transformatie is maatwerk waarbij we rekening houden met de specifieke situatie in jouw organisatie. Daarom starten we met het maken van een Ambitie Statement. Hierin stellen we samen vast welke resultaten SAFe moet opleveren voor jouw organisatie, bijvoorbeeld een snellere time-to-market, een betere kwaliteit, een hogere productiviteit, meer betrokken medewerkers of meer..

Vervolgens verbinden we deze doelstellingen aan business concepten van SAFe die een bijdrage leveren aan de realisatie ervan en maken we dit specifiek. Belangrijke business concepten van SAFe zijn bijvoorbeeld de Agile Release Train, in kadans en gesynchroniseerd ontwikkelen, gezamenlijk de volgende program increment plannen, de system demo, tijd voor innovatie nemen, continu leren, etc.

We werken vanuit een visie en doorlopen de transformatie incrementeel met fast learning loops

Met het Ambitie Statement bouwen een gezamenlijk beeld van wat we verwachten van de transformatie naar SAFe en gebruiken we dit als kompas gedurende het transformatieproces.

Daarna transformeren we jouw organisatie iteratief naar SAFe. We maken maximaal gebruik van gedane investeringen. Waar nodig scherpen we de bestaande werkwijze aan, zodat de transformatie naar SAFe als een natuurlijke volgende stap aanvoelt.

Geïnteresseerd?

Is jouw organisatie toe aan het schaalbaar maken van Scrum/Agile applicatieontwikkeling en ben je geinteresseerd in de SAFe implementatie aanpak van Synergio, neem dan contact met ons op via email info@synergio.nl of telefonisch met Edwin Schumacher +31 (0)6 5539 2010.