• Nederlands
  • Engels

Trainingen agile business analyse en SMART requirements

De trainingen van Synergio zijn een groot succes. Deelnemers vinden de trainings-dagen inspirerend en erg leerzaam. Vanaf 2006 trainen we jaarlijks zo'n 500 cursisten. Ze beoordeelden de trainingen met gemidddeld een dikke 8!

Inspirerende trainers, een prettige sfeer en een beperkte grootte van de groep zorgen voor veel interactie en genoeg mogelijkheden om aan opdrachten te werken. In de training zijn op  een heldere en praktische wijze ‘best practices’ en specifieke technieken uit onze eigen keuken verwerkt.

De trainingen kunnen we op maat aanbieden of op basis van open inschrijvingen. Ook bieden we de mogelijkheid van coaching on the job om de materie direct goed te kunnen toepassen.

IIBA Endorsed Education Provider

Synergio is een officieel erkende leverancier van trainingen door het International Institute of Business Analysis (IIBA). De trainingen van Synergio zijn in lijn met de richtlijnen van de Business Analysis Body of Knowledge (BABOK Guide) en daarmee een garantie voor kwaliteit.

Cursisten die de trainingen van Synergio volgen ontvangen zogenaamde CDU's (Continuous Development Units) die een bijdrage leveren aan het behalen van het certificaat Certification of Competency in Business Analysis (CCBA) en Certified Business Analysis Professional (CBAP).

“IIBA®, the IIBA® logo, BABOK® and Business Analysis Body of Knowledge® are registered trademarks owned by International Institute of Business Analysis. CBAP® and CCBA® are registered certification marks owned by International Institute of Business Analysis. Certified Business Analysis Professional, Certification of Competency in Business Analysis, Endorsed Education Provider, EEP and the EEP logo are trademarks owned by International Institute of Business Analysis.”

Requirements

Wat is het gewenste eindresultaat? En misschien nog wel belangrijker: hebben alle betrokkenen een eenduidig beeld hiervan? Vragen die vaak onderbelicht of zelfs achterwege blijven bij het schrijven van project- of veranderplannen.

Hoe kun je nu dit eindresultaat het beste verwoorden? Met requirements!

Het werken met requirements draait om het glashelder verwoorden van het resultaat, het maken van de beste keuze uit mogelijke oplossingen en het kunnen accepteren van het resultaat met behulp van meetbare criteria. Dit brengen wij over in onze training "Begin bij het eind met SMART requirements"

Use cases

Een veel gebruikte techniek voor het ontwerpen van een dialoog tussen gebruiker en systeem, zijn Use Cases. Hoe ziet een goede Use Case er uit en wat zijn handige richtlijnen om deze te beschrijven? Kun je beoordelen of de Use Case een juiste invulling is van de requirements? En minstens zo belangrijk: kun je met de Use Case bevestigen dat de set requirements inderdaad duidelijk en volledig is? Meer hierover in onze training "Use Cases en SMART requirements"

Agile - Scrum

Heb je wel eens in een Scrum project gewerkt? Dan weet je uit eigen ervaring hoe essentieel het is dat het gehele Scrum team één en het-zelfde beeld heeft van het beoogde eindresultaat.

Daarom heeft elk Scrum project een Product Vision nodig dat dient als een kompas voor het Scrum team. Maar hoe maak je nu een Product Vision en hoe kun je deze gebruiken om een gefundeerde product backlog op te stellen en te sturen op toegevoegde waarde in de Sprint Review en Retrospective? Met requirements! Meer zicht op één beeld in onze training "Product Vision en Scrum"