• Nederlands
  • Engels

Systems Engineering in de praktijk

Vanuit de theorie zijn er verschillende stromen en zienswijzen over wat SE nu precies is en hoe het “moet”. Zo wordt SE in iedere branche of cultuur vaak net even anders uitgelegd en geïmplementeerd. Daarnaast zijn er in de loop der jaren veel tegenstrijdigheden en “onwaarheden” over SE verteld. Dus wat is nu wijsheid? En wanneer doe ik het nu goed?

Door alleen te zeggen dat je aan Systems Engineering doet, verander je in ieder geval niets fundamenteels. Dan blijft alles bij hetzelfde of wordt het zelfs slechter. Het goed toepassen van SE gaat niet vanzelf, het gaat met vallen en opstaan.

Vanuit onze kennis over SE in combinatie met onze ervaring over het toepassen van SE in verschillende branches (en landen), kunnen wij samen met jou de SE principes op praktische wijze inbedden in je dagelijkse praktijk. Geen nieuwe functies of herontwerp van je processen. Nee, gewoon met simpele inzichten en krachtige technieken het werk beter en sneller doen!

Wil je meer weten over hoe Synergio’s Systems Engineering services jouw organisatie kan helpen? Neem dan contact op met Synergio via e-mail info@synergio.nl of telefoon +31 (0)85 2735185.

 

 

 

 

 

 

Een goede eisenspecificatie

Door de eisenspecificatie met de principes van SE op te stellen kun je oplossingen beter laten aansluiten op de behoefte van de klant, het bedrijf en de maatschappij. Met de eisenspecificatie wil je duidelijk inzicht geven in het probleem, de kaders en de beoogde scope. Hiermee kun je het vraag en antwoord spel met de markt prima voeren en kiezen voor de best passende oplossing met een scherpe prijs / kwaliteit verhouding.
Lees meer...

Seven SE myths


“It ain’t what you don't know that gets you into trouble. It’s what
you know for sure that just ain’t so.” - Mark Twain 1835-1910.

In onze beleving een goed voorbeeld dat in de SE wereld nog steeds veel waarde wordt gehecht aan subjectieve meningen en “in het land der blinden is eenoog koning”. Op zich zijn de discussies en meningen zeker zeer waardevol, maar weet dat je steeds minder tijd hebt om onderweg te verdwalen.
Lees meer...